Τι είναι τα τερπένια

Μια από τις πιο διασκεδαστικές πτυχές του να είσαι καταναλωτής κάνναβης ή ασθενής είναι η ικανότητα να μυρίζεις τη σειρά των αρωμάτων που παράγουν τα λουλούδια του φυτού. Με αρώματα που κυμαίνονται από φρουτώδη αρώματα μέχρι μυρωδιές που μοιάζουν με τυρί. Ποια είναι ακριβώς αυτά τα αρώματα που προκαλούν τέτοιες συνδέσεις; Και τι είναι αυτό που τους καθιστά τόσο μοναδικό;

Μπορεί να έχετε ακούσει για τα τερπένια ή τα τερπενοειδή, τη χημική ουσία που δίνει στην κάνναβη τους διαφορετικούς τύπους αρωμάτων. Τα τερπένια είναι οργανικοί υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στα αιθέρια έλαια των φυτών. Είμαστε εδώ για να καταλάβουμε τι είναι αυτές οι χημικές ουσίες και ακριβώς τι κάνουν για να κάνουν την εμπειρία της κάνναβης τόσο μοναδική.

Πρώτον, οι λέξεις τερπένες και τερπενοειδή χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, αν και οι έννοιες ποικίλλουν. Τα τερπένια είναι ο φυσικώς απαντώμενος συνδυασμός άνθρακα και υδρογόνου, ενώ τα τερπενοειδή είναι τερπένια που έχουν τροποποιηθεί μέσω διεργασίας ξήρανσης και σκλήρυνσης (χημική τροποποίηση), αλλάζοντας την περιεκτικότητα σε οξυγόνο της ένωσης.

Trichomes και Terpenes, Τι πρέπει να ξέρετε
Στην κάνναβη, τα τερπένια κατασκευάζονται στα τριχώματα του φυτού. Το τρίχωμα είναι τα γυαλιστερά, κολλώδη, μανιταρωτά κρύσταλλα που καλύπτουν τα φύλλα και μπουμπούκια. Τα τριχομίδια στην κάνναβη λειτουργούν ως αμυντικός μηχανισμός στη φύση, προστατεύοντας το φυτό από τα έντομα και τα ζώα μέσω της παραγωγής αρωματικών τερπενών που αποκρούουν αυτούς τους κινδύνους. Ως άνθρωποι, μυρίζουμε αυτά τα τερπένια και μπορούμε να κάνουμε συμπεράσματα σχετικά με το στέλεχος και πιθανώς τα φυσιολογικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει το στέλεχος.

Η κάνναβη είναι ένα απίστευτα διαφορετικό φυτό όσον αφορά τη βιολογική του σύνθεση και τα πιθανά οφέλη – και τα τερπένια – δεν αποτελούν εξαίρεση. Υπάρχουν περισσότερα από 100 διαφορετικά τερπένια στο εργοστάσιο κάνναβης και παρόλο που οι διαφορές μπορεί να είναι ανεπαίσθητες, έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος όσον αφορά την κατανόηση της ταξινόμησης των τερπενών και των αποτελεσμάτων τους για τους ασθενείς και τους καταναλωτές. Σε γενικές γραμμές, τα τερπένια μπορούν να διασπαστούν σε γλυκά, ξινά, πικάντικα ή πικρά – με κάθε κατηγορία να διασπάται περαιτέρω σε πιο συγκεκριμένες οσμές. Αυτές οι συγκεκριμένες οσμές αποτελούνται από ορισμένα στελέχη, τα οποία με τη σειρά τους συσχετίζονται με τις επιπτώσεις αυτού του φυτού.

 

Πώς τα τερπένια επηρεάζουν τη διάθεσή σας

Εδώ είναι ένα παράδειγμα: Μια ξινή μυρωδιά μπορεί να έχει μυρωδιά λεμόνι. Τα στελέχη με αρωματισμένα λεμόνια συσχετίζονται συχνά με στελέχη όπως  λεμόνι. Αυτά δίνουν στον καταναλωτή μια ώθηση της ενέργειας και της ευφορίας. Με την καλύτερη κατανόηση των τερπενών και του τρόπου που σχετίζονται με τις μυρωδιές που βιώνετε, είστε σε θέση να καταλήξετε σε ορισμένα συμπεράσματα σχετικά με το φυτό απλά μυρίζοντας το. Αυτές είναι ισχυρές πληροφορίες για τους καταναλωτές, τους ασθενείς και τους καλλιεργητές

 

Προσαρμοσμένα προφίλ τερπένων

Η έρευνα και η πληροφόρηση σχετικά με τα τερπένια καθίστανται ολοένα και πιο διαθέσιμες καθώς το ενδιαφέρον για την κάνναβη συνεχίζει να αυξάνεται. Ωστόσο, ο μέσος αγοραστής κάνναβης μπορεί ακόμα να αγνοεί τις επιπτώσεις που έχουν τα τερπένια. Επιπλέον, τα προφίλ δοκιμών που παρουσιάζουν περιεχόμενο κανναβινοειδών και τερπενίων δεν είναι ευρέως διαθέσιμα στους καταναλωτές.

Οι πίνακες προφίλ, όπως αυτός ο πίνακας, παρέχουν έναν εύκολο, οπτικό τρόπο για τους καταναλωτές και τους ασθενείς να κατανοήσουν ποια τερπένια παράγουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Γενικά, τα τερπένια μπορούν να συσχετιστούν με διαφορετικά στελέχη ή προϊόντα. Αυτά τα οπτικά βοηθήματα μπορούν να βοηθήσουν στην εκπαίδευση περίεργων καταναλωτών, ώστε να μπορούν να γίνουν ενημερωμένες αποφάσεις αγοράς.

 

Τερπένια και άτμιση

Επειδή τα τερπένια έχουν διαφορετικές μοριακές δομές, τα σημεία βρασμού τους ποικίλλουν. Η θερμοκρασία στην οποία εξατμίζετε γίνεται σημαντική για να κατανοήσετε τι παράγει τα επιθυμητά σας αποτελέσματα. Ορισμένες ενώσεις απαιτούν υψηλότερα σημεία βρασμού για να μετατραπούν σε ατμό, ενώ άλλα είναι αναποτελεσματικά σε υψηλές θερμοκρασίες. Το ίδιο ισχύει για τα κανναβινοειδή.

Προτεινόμενα άρθρα

Αναλγητικές ιδιότητες της κάνναβης

‘Ολοι γνωρίζουμε για τις αναλγητικές ιδιότητες της κάνναβης στη ζωή...

Κανναβινοειδή και τερπένια. Ποια είναι η διαφορά

Τα τερπένια και τα κανναβινοειδή είναι δύο λέξεις-κλειδιά που είναι...

7 λόγοι για να πίνετε τσάι κάνναβης

Γνωρίζετε ήδη ότι το φαγητό και η εισπνοή κάνναβης παρέχει...

Η ιστορία για την καννάβη και η χρήση της σε βάθος χρόνων

Βρείτε online σπόρια κάνναβης. Αγοράστε ατμιστές αλλά και διάφορα αξεσουάρ...

Call Now Button