Σπόροι κάνναβης στην Αθήνα. Αγοράστε ατμιστές αλλά και διάφορα αξεσουάρ καπνιστού.

Η χρήση κάνναβης έχει βρεθεί ότι σημειώνεται ήδη από τη τρίτη χιλιετία π.Χ. Στη σύγχρονη εποχή, το φάρμακο έχει χρησιμοποιηθεί για ψυχαγωγικούς, θρησκευτικούς ή πνευματικούς, και φαρμακευτικούς σκοπούς. Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) εκτίμησαν ότι το 2004 περίπου το 4% του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού (162 εκατομμύρια άνθρωποι) κάνουν χρήση κάνναβης ετησίως και περίπου 0,6% (22,5 εκατομμύρια) την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Η κατοχή, χρήση ή πώληση παρασκευασμάτων της κάνναβης που περιέχουν ψυχοδραστικά κανναβινοειδή έγινε παράνομη στα περισσότερα μέρη του κόσμου στις αρχές του εικοστού αιώνα. Από τότε, μερικές χώρες έχουν εντείνει την επιβολή της απαγόρευσης της κάνναβης, ενώ άλλες την έχουν μειώσει.

Σήμερα σε διάφορες χώρες του κόσμου η διάθεση σπόρων κάνναβης γίνεται ελεύθερα χωρίς όμως να μπορεί ο αγοραστής να καλλιεργήσει τους σπόρους του παρά μόνο σα σουβενίρ. Σε άλλες χώρες η καλλιέργεια είναι απολύτως νόμιμη χωρίς καμία ποινική επίπτωση. Η Ελλάδα ανήκει ακόμα στην πρώτη περίπτωση.

Οι σπόροι κάνναβης είναι πλούσιοι σε Aπαραίτητα Λιπαρά Οξέα (EFA), με περίπου 45% περιεκτικότητα σε λάδι και μπορούν να ικανοποιήσουν την καθημερινή σας ανάγκη για πρόσληψη της ιδανικής αναλογίας σε Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Το μαγνήσιο και η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που επίσης περιέχουν, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση καλής υγείας σε περιόδους με μεγαλύτερο φορτίο εργασίας ενώ διατηρούν την ισορροπία σε περιόδους αυξημένου άγχους. Άλλα μεταλλικά στοιχεία που βρίσκονται σε αφθονία στους σπόρους κάνναβης είναι το ασβέστιο, το κάλιο, το μαγνήσιο και το σίδηρο. Οι σπόροι κάνναβης αποτελούν επίσης μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε (με τη μορφή της α-, β-, γ-, δ-τοκοφερόλη και άλφα-τοκοφερόλη).

Παρακάτω είναι μια σύγκριση των ποσοτήτων των πρωτεϊνών που βρέθηκαν σε δημοφιλείς πηγές.

  • Σόγια 35,0%
  • Σπόροι κάνναβης χωρίς κέλυφος 31,0%
  • 
Βοδινό κρέας Hamburger 27,1%
  • Blue fish (γοφάρι ή λουφάρι) 26.0%
  • Τυρί Cheddar 23,5%
  • Κοτόπουλο 23,5%
  • Κανναβούρι – με το κέλυφος 23,0%
  • Αμύγδαλα 18,3%
  • Αλεύρι σίτου 13,3%
  • Αυγά 12,0%
  • Τόφου 08.0%
  • 
Ρύζι 07.5%
  • Το αποβουτυρωμένο γάλα 03,7%

Οι σπόροι κάνναβης αποτελούνται 40% από ίνες, είναι το υψηλότερο ποσοστό ινών σε σπόρο στον πλανήτης μας. Οι σπόροι κάνναβης αποτελούνται από 27% υδατάνθρακες, σχεδόν το σύνολο των οποίων είναι σε μορφή διαλυτών και αδιάλυτων ινών με αναλογία ένα 1-προς-4.
Η διαλυτή ίνα είναι αποτελεσματική στην επιβράδυνση της απορρόφησης της γλυκόζης, στην επιβράδυνση της γαστρικής κένωσης και αυξάνει την απέκκριση των χολικών οξέων, το οποίο βοηθά στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης στο σώμα. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες βοηθούν στην υγιή κυκλοφορία των τροφίμων μέσω του πεπτικού μας συστήματος. Αυτό βοηθά στις κινήσεις του εντέρου και δρα κατά της δυσκοιλιότητας. Η προσθήκη σπόρων κάνναβης στην καθημερινή διατροφή θα μειώσει επίσης τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών παθήσεων και του διαβήτη. Οι σπόροι κάνναβης περιέχουν επίσης φυτοστερόλες (Οι φυτοστερόλες, όπως αναφέρει ο καθηγητής Καρδιολογίας και διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας κ. Π. Τούτουζας μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη, ελαττώνοντας την απορρόφησή της στο έντερο.Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα σε μεγαλύτερους ανθρώπους παρά σε νεώτερους. Σε ηλικίες 50-59 χρονών, η μείωση της LDL φθάνει τα 20 mg/dl. Η μείωση αυτή συνοδεύεται από ελάττωση του κινδύνου στεφανιαίας νόσου κατά 25%. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι σπόροι κάνναβης, ή ακόμη και το γάλα κάνναβη, μπορεί να αποτρέψει καρδιακή νόσο, πολλές μορφές καρκίνου, καθώς και φλεγμονή όπως στη νόσο Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

Στο κατάστημα μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε σπόρους.

Πηγές: "wikipedia", "plantme.gr", "biosophy"