Panakeia, 18% CBG και 0% THCΗ!

H έρευνα και η ανάπτυξη στον τομέα της αναπαραγωγής κάνναβης πέτυχαν ένα νέο επίτευγμα χάρη στην Hemp Trading, μια ισπανική εταιρεία που πρόσφατα εισήγαγε ένα νέο στέλεχος υψηλής περιεκτικότητας σε CBG και χωρίς THC, το κύριο ψυχοδραστικό συστατικό της κάνναβης.
 
Αυτό το νέο στέλεχος αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Universitat Politècnica de València (Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Βαλένθια) και προς το παρόν, θα διανεμηθεί μόνο στην επικράτεια των ΗΠΑ.
 
Αναφερόμενο ως στέλεχος κάνναβης με υψηλή περιεκτικότητα σε κανναβιγερόλη (CBG), η κυκλοφορία αυτού του νέου δείγματος είναι ένα βήμα μπροστά στον τομέα της ιατρικής κάνναβης, καθώς αυτό το κανναβινοειδές προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό θεραπευτικών ιδιοτήτων που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες για μεγάλο αριθμό ασθενών.
 
Και χάρη στην εισαγωγή αυτού του νέου στελέχους, η έρευνα CBG θα ενισχυθεί, καθώς η εξασφάλιση μεγάλου όγκου αυτής της ενδιαφέρουσας ένωσης για τη μελέτη της θα είναι πολύ πιο εύκολη.
 
 
 

Cannabigerol, το κλειδί για τη σύνθεση THC και CBD!

Αυτό είναι σωστό, η CBG ή η κανναβιγερόλη διαδραματίζει βασικό ρόλο στον χημικό τύπο φυτών κάνναβης, καθώς ακολουθώντας τη βιοσυνθετική οδό, αυτό το κανναβινοειδές οδηγεί στο σχηματισμό άλλων γνωστών ενώσεων, όπως THC, CBD και CBC.
 
Με αυτόν τον τρόπο, και σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hemp Trading, Ernesto Llosa, ήταν δυνατό να δημιουργηθεί ένα στέλεχος που μπλοκάρει τη βιοσυνθετική διαδρομή των κανναβινοειδών, οδηγώντας σε συσσώρευση CBG αντί να μετατραπεί σε άλλες ουσίες όπως η THC.
 
Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου καταπόνησης είναι ξεκάθαρα. Aφενός, μπορεί να αναπτυχθεί 100% νόμιμα, καθώς δεν περιέχει ψυχοδραστικές ενώσεις, καθώς είναι εντελώς απαλλαγμένες από THC.
 
Από την άλλη, η υψηλή συγκέντρωση CBG (έως και 18% !!) καθιστά δυνατή την απόκτηση μεγάλων ποσοτήτων αυτού του κανναβινοειδούς σε κάθε συγκομιδή, γεγονός που απλοποιεί τόσο την παραγωγή εκχυλισμάτων όσο και την έρευνα για την ίδια την ουσία.
 
Χάρη στο μηδενικό περιεχόμενο THC, η Panakeia κατάφερε να τοποθετηθεί ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στελέχη κάνναβης, παραμένοντας από αυτό που ονόμασαν καυτή κάνναβη ή κάνναβη με ορισμένη ποσότητα THC, κάτι που μερικές φορές μπορεί να είναι παράνομο (Το νόμιμο όριο THC στην Ελλάδα είναι 0,2%).
 
Όταν ένα συγκεκριμένο στέλεχος υπερβαίνει αυτό το όριο 0,2% THC, οι καλλιεργητές τους δεν απαιτείται μόνο να απαλλαγούν από τη συγκομιδή, σε ορισμένες περιπτώσεις, πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν τις νομικές συνέπειες της καλλιέργειας στελεχών που υπερβαίνουν αυτό το νομικό όριο κανναβινοειδών.
 
Και το ίδιο πρόβλημα ισχύει όταν προσπαθείτε να εκτελέσετε εκχυλίσεις ρητίνης από φυτά που ήταν κάτω από το νόμιμο όριο όσο ζούσαν αλλά υπερβαίνουν το όριο THC στη συμπυκνωμένη μορφή τους.
 
Αυτό δεν θα συμβεί με την Panakeia, η οποία έχει πιστοποιημένο επίπεδο 0,00% THC, και ως εκ τούτου, είναι απολύτως ασφαλές να χρησιμοποιηθεί τόσο στις καλλιέργειες κάνναβης όσο και στην πραγματοποίηση εκχυλίσεων CBG.
 
 

 

Cannabigerol CBG: Ο κύριος πρόδρομος όλων των κανναβινοειδών

Η CBG ή η κανναβεγερόλη είναι ένα από τα κύρια κανναβινοειδή, δεδομένου ότι είναι πρόδρομος σε πολλές ενώσεις του φυτού κάνναβης, όπως THC ή CBD. Η τεράστια θεραπευτική ισχύς της CBG έχει προκαλέσει αύξηση του αριθμού των μελετών και των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με αυτό, τόσο από τους κτηνοτρόφους κάνναβης όσο και από την επιστημονική κοινότητα.

 

Όπως μπορείτε να δείτε, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, η CBG θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για τη θεραπεία διαφόρων καταστάσεων όπως το γλαύκωμα, η νόσος του Πάρκινσον, η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Crohn, μεταξύ άλλων.
 
Στην πραγματικότητα, έχει πιστωθεί με αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές, αντιβιοτικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες, μεταξύ πολλών άλλων. Για περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την CBG διαβάστε το συνδεδεμένο άρθρο.
 
Η συνεργασία μεταξύ της Hemp Trading και του UPV έχει φτάσει στην αμερικανική αγορά με επικεφαλής δύο αμερικανικές εταιρείες: Front Range Biosciences και Tesoro Genetics, σε μια συμφωνία που έκλεισε τον Δεκέμβριο του 2019 κατά την τελευταία έκδοση MJBizCon στο Λας Βέγκας.
 
Προς το παρόν, αυτές οι δύο εταιρείες θα είναι υπεύθυνες για τη διανομή σπόρων και κλώνων Panakeia στις ΗΠΑ, με τη βοήθεια μιας διαδικασίας πιστοποίησης και μάρκετινγκ που βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Προς το παρόν, κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι διαθέσιμο για καλλιεργητές από άλλα μέρη του κόσμου.

Έτσι παρουσιάσαμε ένα νέο στέλεχος κάνναβης που ταξινομείται ως κάνναβη, με ένα ασυνήθιστο περιεχόμενο κανναβινοειδών που θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ασθενείς με ιατρική μαριχουάνα.

Δεδομένων των προφίλ κανναβινοειδών και τερπενίων του, με πλήρη απουσία THC, δεν θα είναι ελκυστικό για τον χρήστη αναψυχής, αλλά σίγουρα θα είναι ένα σημείο καμπής για πολλούς ασθενείς που ακόμη και σήμερα δυσκολεύονται να αποκτήσουν ένα φάρμακο που τους βοηθά ανακουφίστε τις ασθένειές τους.