Πώς παράγεται το HHC;

Το HHC ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 40' από έναν ξένο χημικό, τον Roger Adams. Το δημιούργησε προσθέτοντας υδρογόνο στο μόριο THC και αλλάζοντας κάποιες από τις φυσικές του ιδιότητες.
Η υδρογόνωση αλλάζει τη δομή του THC αντικαθιστώντας έναν διπλό δεσμό με δύο άτομα υδρογόνου, έτσι αλλάζει το μοριακό του βάρος και το καθιστά πιο σταθερό.

Το HHC  είναι ένα κανναβινοειδές που υπάρχει φυσικά στα φυτά βιομηχανικής κάνναβης, σε ελάχιστες ποσότητες. Η βιομηχανική κάνναβη είναι ένα από τα δύο είδη φυτών της κάνναβης, το άλλο είναι η μαριχουάνα ,αλλιώς γνωστή και ως φαρμακευτική κάνναβη. Η φαρμακευτική κάνναβη περιέχει μια ισχυρή ένωση που ονομάζεται Delta 9 THC, γνωστή για το ότι προσφέρει μία αίσθηση ευφορίας .

Επειδή ακριβώς η ποσότητα του έιναι τόσο μικρή στο φυτό ,οι επιστήμονες υδρογονώνουν την THC και έτσι παράγουν HHC. Aυτό γίνεται μέσω μίας διαδικασίας αρκετά περίπλοκης η οποία καθίσταται μοριακού επιπέδου. Μέσω αυτής μετατρέπονται οι χημικοί δεσμοί. H διαδικασία ονομάζεται ισομερισμός. Το τελικό προϊόν αυτής της διαδικασίας είναι αποσταγμένο HHC. Ύστερα οι ανθοί κάνναβης CBD καλύπτονται με το νέο απεσταγμένο HHC για να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν.
Το HHC θεωρείται ημι-συνθετικό αλλά και φυσικό, ανάλογα με το πως δημιουργείται και το ποιά είναι η καταγωγή του.
Το HHC έχει ιατρικά οφέλη;

Το HHC ή αλλιώς εξαϋδροκανναβινόλη έχει ήδη αγαπηθεί από τους καταναλωτές και βγαίνει όλο και πιο πολύ στο εμπόριο με διάφορες μορφές καθώς έχει παρόμοια δράση με το αγαπημένο από πολλούς αλλά αμφιλεγόμενο Δ-9 THC. Πολλοί το προτιμούν αφού έχει πιο ισχυρή επίδραση από το Δ-8 THC αλλά όχι όσο ισχυρή όσο το Δ-9 THC.

Τα οφέλη του HHC είναι διαφορετικά από αυτά του THC ως προς τη διάρκεια κυρίως, αφού η επίδραση του δεν κρατάει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσφέρει άμεση χαλάρωση και έχει περίπου το 70% της επίδρασης “εφε” του THC αλλά προφανώς όταν χορηγηθεί σε μεγαλύτερες δοσολογίες.

Παρόλο που το HHC δεν έχει μελετηθεί ακόμα σε τόσο μεγάλο βαθμό, σε αντίθεση με τα γνωστά χρόνια τώρα κανναβινοειδή όπως το δέλτα 9 THC ή το CBD, μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν αποτελέσματα που φαίνονται πολλά υποσχόμενα.

Tα αποτελέσματα που έχουμε για τώρα αναδεικνύουν την αναλγητική του δράση  σχετικά με την ανακούφιση από την αίσθηση του πόνου και την αυπνία. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να έχει αντικαρκινική δράση. Πολλά άτομα ακόμα λένε ότι η εξαϋδροκανναβινόλη είναι πιο αποτελεσματική στην ανακούφιση του πόνου συγκριτικά με το Δ-8 THC ή το Δ-9 THC.

Αυτό που μπορούμε σίγουρα να πούμε είναι πως το HHC είναι μία σίγουρη λύση για μία κοπιαστική μέρα, καταπολεμά γρήγορα το άγχος και την κούραση, ενώ έχει πιο ήπια επίδραση από το THC. Τα οφέλη που μπορεί να λάβει κάποιος από την εξαϋδροκανναβινόλη  είναι:

  • Μείωση πόνου
  • Βελτίωση διάθεσης
  • Πιο εύκολος ύπνος
  • Μείωση καταιγισμού σκέψεων
  • Βελτίωση χώνεψης
Υπάρχει μαστούρα από HHC; Έχει παρενέργειες;

Αν και το HHC δεν μπορεί να προσδιοριστεί ως THC, μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα εάν το καταναλώσετε σωστά και αρκετά. Στην παραγωγή της στο εργαστήριο, μια παρτίδα HHC είναι ένα μείγμα ενεργών και ανενεργών μορίων HHC. Τα ενεργά μόρια HHC συνδέονται καλά με τους υποδοχείς κανναβινοειδών του σώματος, ενώ τα άλλα όχι.
Όσοι ασχολούνται με την κατασκευή του δεν έχουν βρει ακόμη οικονομικό αλλά και αποδοτικό τρόπο για να διαχωρίσουν το HHC με υψηλή ισχύ από το αδύναμο δίδυμο του, έτσι το εμπορικό HHC - ένας συνδυασμός των δύο μορφών - μπορεί να φαίνεται σαν ένα αδύναμο προϊόν. Παρόλα αυτά το HHC έχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα, κάποιοι το συγκρίνουν ακόμα και με το delta 8 και το delta 9 THC.

Ποιά είναι η διάρκεια ζωής των προϊόντων HHC


Τα προϊόντα HHC δείχνουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα λόγω της διαδικασίας υδρογόνωσης που έχουν περάσει σε σχέση με άλλα προϊόντα που περιέχουν φυσικά κανναβινοειδή τα οποία είναι ευαίσθητα στη ζέστη και τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.