Τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία του αιθέριου ελαίου κάνναβης είναι η ικανότητά του να προστατεύει το δέρμα σας, να μειώνει το στρες και το άγχος, να βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, να αυξάνει την όρεξη, να βελτιστοποιεί την πέψη, να μειώνει τον πόνο, να αποτρέπει ορισμένους καρκίνους και να προστατεύει την υγεία της καρδιάς.

 

Αιθέριο έλαιο κάνναβης

Το αιθέριο έλαιο κάνναβης είναι ένα από τα πιο ασυνήθιστα λάδια στην κατηγορία αιθέριων ελαίων,  λόγω του φυτού από το οποίο προέρχεται. Παρόλο που η κάνναβη έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια ως φυσικά αναπτυσσόμενο βότανο, η φήμη της ως φαρμάκου σε πολλά μέρη του κόσμου έχει περιπλέξει τη σχέση μεταξύ χρηστών κάνναβης και αρχών. Ωστόσο, το αιθέριο έλαιο κάνναβης είναι ένα ευεργετικό αιθέριο έλαιο και θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά έλαια για την ανακούφιση ορισμένων ασθενειών και καταστάσεων. Το αιθέριο έλαιο κάνναβης εξάγεται με απόσταξη με ατμό από τα λουλούδια και τα πάνω φύλλα των φυτών κάνναβης.

Το αιθέριο έλαιο κάνναβης είναι ένα πράσινο υγρό που θεωρείται εξαιρετικά πτητικό και τα συστατικά του μέρη είναι πολύ ισχυρά, συμπεριλαμβανομένων των μονοτερπενίων, των σεσκιτερπενίων και άλλων πολύ δραστικών οργανικών ενώσεων. Το αιθέριο έλαιο παράγεται κυρίως και διανέμεται από τη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά η εξαγωγή του είναι κάπως περιορισμένη, όπως προαναφέρθηκε, από τις νομικές συνέπειες του αιθέριου ελαίου της κάνναβης.

Εκτός από τις εκτεταμένες ιατρικές εφαρμογές, βρίσκεται επίσης σε αρώματα, σαπούνια και κεριά, καθώς και σε μαγειρικά παρασκευάσματα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό το έλαιο είναι τόσο ισχυρό, πολύ μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να είναι αποτελεσματικό.

Οφέλη για την υγεία του αιθέριου ελαίου κάνναβης

Η κάνναβη είναι ένα αχρησιμοποίητο και λιγότερο γνωστό βότανο, αλλά τα οφέλη του μπορούν να κάνουν να αναρωτιούνται για το σώμα σας. Εξερευνήστε τα παρακάτω και βελτιώστε την υγεία σας!

Ανακουφίζει από το άγχος και το στρες

Μία από τις πιο δημοφιλείς και γνωστές χρήσεις του αιθέριου ελαίου κάνναβης είναι η ανακούφηση από το άγχος. Οι φυσικές ενώσεις που βρίσκονται σε αυτό το έλαιο, συμπεριλαμβανομένης της φημισμένης THC, η οποία δίνει στην κάνναβη τη διάκριση ενός φαρμάκου σε πολλές χώρες, είναι πολύ καλές για την απελευθέρωση των ορμονών ευχαρίστησης και τη χαλάρωση του νου, τη μείωση του στρες και την πρόκληση αίσθησης ηρεμίας και χαλάρωσης .

Καλός ύπνος

Για τους ανθρώπους που υποφέρουν από αϋπνία, συνεχή άγχος κατά τη διάρκεια της νύχτας το αιθέριο έλαιο κάνναβης λειτουργεί σαν γοητεία. Με τη χαλάρωση του σώματος και του νου και την πρόκληση χαμηλότερου επιπέδου ενέργειας, θα είναι πιο εύκολο να μειώσετε την καρδιακή συχνότητα και να καθαρίσετε το κεφάλι σας.

Ενισχύει την όρεξη

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν κάνναβη σε άλλες μορφές παρατηρούν αυξημένη όρεξη. Ωστόσο, το αιθέριο έλαιο κάνναβης μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την όρεξή σας και να προκαλέσετε πείνα, ενώ ταυτόχρονα θα τονώσετε το πεπτικό σας σύστημα ώστε να λειτουργεί σε τακτικό επίπεδο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να αναρρώσουν, ιδιαίτερα μετά από μια ασθένεια ή τραυματισμό.

Ανακουφίζει από τον πόνο

Το αιθέριο έλαιο κάνναβης λειτουργεί ως ένας μεγάλος ανακουφιστής πόνου και προτείνεται τακτικά στους ανθρώπους με φλεγμονή, χρόνιο πόνο και ακόμη και έκτακτη ανακούφιση από τον πόνο. Υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο συχνά στρέφονται σε επιλογές σχετιζόμενες με την κάνναβη, συμπεριλαμβανομένου του αιθέριου ελαίου κάνναβης.

Αποτρέπει τον Καρκίνο

Παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν διαμάχες σχετικά με αυτό και πολλές μελέτες εξακολουθούν να διεξάγονται, οι πρώτες αναφορές έδειξαν ότι τα ενεργά συστατικά του αιθέριου ελαίου κάνναβης μπορούν να έχουν προληπτικές επιπτώσεις στον καρκίνο και μπορούν επίσης να προκαλέσουν μείωση του μεγέθους του όγκου, να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο για ασθενείς που πάσχουν ήδη από αυτή την τραγική νόσο.

Βελτιώνει την καρδιά

Η μεταβλητότητα του αιθέριου ελαίου κάνναβης μπορεί επίσης να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, εξισορροπώντας τα αρνητικά έλαια στο σύστημά σας. Μπορεί επίσης να διεγείρει αντιοξειδωτικές διεργασίες, μείωση της χοληστερόλης και βελτίωση της υγείας του καρδιαγγειακού σας συστήματος.

Φροντίδα του δέρματος

Τα ισχυρά συστατικά του αιθέριου ελαίου κάνναβης χρησιμοποιούνται για την προστασία του δέρματος και μπορούν να καταναλωθούν τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Μπορεί να διεγείρει την αποβολή του νεκρού δέρματος και την ταχύτερη εκ νέου ανάπτυξη υγιούς, λαμπερού δέρματος. Είναι επίσης γνωστό για την πρόληψη των ρυτίδων, τα σημάδια γήρανσης και την προστασία από το έκζεμα και την ψωρίαση.

Μειώνει το γλαύκωμα

Όσον αφορά την υγεία των ματιών, το αιθέριο έλαιο κάνναβης έχει συνδεθεί με τη μείωση του γλαυκώματος και την πρόληψη του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.

Εξαλείφει πονοκεφάλους

Τοπικά εφαρμόζοντας κάποιο αιθέριο έλαιο κάνναβης  για μια ημικρανία ή έναν πονοκέφαλο μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφιστείτε.

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε έλαια CBD σε διάφορες περιεκτικότητες.